ثبت تغییرات شرکت یکی از مهمترین اقداماتی است که شرکتهای سهامی و تجاری باید از آن اطلاع کافی داشته باشند. مطابق قانون، پس از ثبت شرکت، در صورتی که هر تغییری در نام، محل یا زمینه فعالیت شرکت، اعضای هیئت مدیره یا ساختار سهامداران به وجود آید؛ بایستی تغییرات اعمال شده را در دفاتر رسمی یا اداره ثبت شرکت نزدیک به محل خود ثبت کنید.
اگر تمایل دارید ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص را به روشی آسان و در کوتاهترین زمان ممکن به انجام برسانید؛ میتوانید از مشاوره کارشناسان بازرگانی ثبت روز بهره ببرید.
چرا ثبت تغییرات شرکت اهمیت دارد؟
ثبت تغییرات شرکت عموماً به لحاظ موارد زیر از اهمیت زیادی برخوردار است:
- حفظ اعتبار شرکت: با ثبت تغییرات محدود و بهروزرسانی اطلاعات، اعتبار شرکت در منظر عمومی حفظ میشود.
- جلوگیری از تخلفات قانونی: به روز رسانی شرکت و اصلاح اطلاعات قبلی در دفاتر رسمی از بروز هر گونه تخلفات قانونی جلوگیری میکند. همچنین، باعث کاهش ریسکهای قانونی ناشی از عدم رعایت قوانین و مقررات میشود.
- عقد قراردادهای تجاری: ثبت تغییرات آدرس وحوزه مالی شرکت و ارائه اطلاعات معتبر باعث ایجاد حس اعتماد در مشتریان و شرکای تجاری شما میشود. این امر، منجر به عقد قراردادهای بیشتر و توسعه فعالیتهای تجاری شما میشود.
- تسهیل امور مالکیتی و مالی: ثبت تغییرات سهامداران و بهروزرسانی اسناد مالکیتی باعث تسهیل امور مالی و شفافسازی اطلاعات مالکیتی میشود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییرات شرکت
برای ثبت کردن تغییرات هیئت مدیره، آدرس یا سرمایه شرکت، علاوه بر اعلام موافقت همه اعضای شرکت، لازم است مدارک زیر را برای تحویل به اداره ثبت شرکت آماده سازی کنید:
- کپی شناسنامه و کارت ملی همه مدیران و سهامداران
- مشخص نمودن درصد سهام شرکا و سهامداران
- 2 نسخه از صورتجلسه تغییرات به همراه مهر و امضای تمامی اعضای شرکت
- اوراق شرکت شامل اساسنامه و شماره ثنا
- نامه کاهش یا افزایش سرمایه در صورت ثبت تغییرات سرمایه شرکت
مراحل ثبت تغییرات شرکت
به طور کلی، مراحل ثبت تغییرات آدرس شرکت و اساسنامه به شرح زیر است:
- تنظیم صورتجلسه تغییرات و ثبت آن در پورتال خدمات الکترونیکی اداره ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir
- ثبت اطلاعات تمامی سهامداران و شرکا در سامانه
- تحویل مدارک و مستندات مربوطه به پست برای ارسال به اداره ثبت شرکتها
سپس، برای ثبت تغییرات اساسنامه شرکت، آدرس دفتر یا نام سهامداران و هیئت مدیره میتوانید به یکی از روشهای زیر اقدام کنید:
1. هیئت مدیره
اعضای هیئت مدیره شامل رئیس و نایب رئیس هیئت مدیره که از سهامداران شرکت نیز هستند؛ میتوانند برای ثبت تغییرات هیئت مدیره و تغییرات سمت که نیاز به تشکیل مجمع ندارند، اقدام کنند.
2. مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی که سالی یکبار بر اساس اساسنامه تشکیل میشود؛ تغییرات مربوط به شرکت و تغییرات مجمع عادی را به تصویب میرساند. به طور کلی، تغییر تعداد شرکا و میزان سهام و همچنین اصلاح ماده اساسنامه شرکت از اختیارات مجمع عمومی است.
3. مجمع عمومی فوقالعاده
مجمع عمومی فوقالعاده که اعضای آن از سهامدارانی با بیشترین درصد سهام هستند؛ برای ثبت تغییرات شرکت تشکیل میشود و با موافقت دو سوم آرا، تغییرات مجامع فوق العاده به تصویب میرسد.
در نهایت، پس از ثبت کردن کلیه تغییرات در سامانه اداره ثبت شرکت، بایستی هزینههای مربوط به ثبت و انتشار روزنامه رسمی را بپردازید. این هزینه با توجه به نوع تغییرات شرکت و تعداد صورتجلسات متفاوت است. به طور کلی، هر صورتجلسه و آگهی شدن تغییرات در روزنامه رسمی بین 1200000 تا 1500000 هزینه دارد.
با انجام این مراحل، درخواست شما برای بررسی به کارشناسان مربوطه ارسال میشود. بعد از 10 تا 20 روز کاری تغییرات صورت گرفته پس از تایید کارشناسان، در نامه یا سند تشکیل شرکت ثبت میشود.
ضمنا، شما میتوانید در هر زمان، صورتجلسه تغییرات را از سامانه الکترونیکی اداره ثبت شرکتها پیگیری کنید.
جمعبندی
ثبت تغییرات شرکت یک امر ضروری است که باید مطابق قانون تجارت انجام شود. شما میتوانید تمامی امور ثبتی خود را مانند ثبت شرکت و تغییرات شرکت را به کارشناسان متخصص ثبت روز بسپارید.